La Manastirea Cernica e interzis accesul cu bicicleta in toata zona

17/04/2011 la 20:08 | Publicat în Ciclism, Sport | 7 comentarii
Etichete: , , ,

Staretul Manastirii Cernica a decis ca mersul pe bicicleta, face rau sufletului! Manastirea se afla la aprox 65km de Bucuresti, distanta pe care orice om cu un corp si minte sanatoasa, o poate parcurge pe bicicleta.

Inteleg regulile cu imbracamintea, bineinteles ca nu putem intra intr-o manastire cu echipament de ciclism, insa ce legatura are modul in care se ajunge la manastire, daca in momentul cand intram pe poarta, suntem la fel imbracati ca unul care se da jos din masina?

Care este motivul pt care un cicloturist, este considerat mai pacatos decat unul care vine cu masina?

Sf. Petru, cand ajunge un african, crestin, cu frica de Dzeu, nu-l primeste in Rai ca are pielea inchisa la culoare?

Sau conducerea manastirii a dat-o pe latura ecumenismului?

7 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Wow ! E prima oara cand aud de asa ceva si mi se pare – Doamne-iarta-ma – scandalos ! Ce justificare a avut staretul pentru o astfel de decizie? Ok, indecenta in imbracaminte si limbaj e normal sa nu fie acceptate, dar…bicicleta?? As spune mai multe dar mi-e teama ca fac ‘urat’ si atunci mai bine ma limitez la randurile de mai sus…

  • Nu stiu de interdictia bicicletelor,probabil ca o fi fost vreo toana de moment a paznicului de la intrarea din sosea.
   Vis-a -vis de justificari in luarea unor decizii,nu e cazu’ la Mister Maxim(staretu’),e staret,taie si pinzura{a se citi :exileaza pe cine si cum vrea,dar…ATENTIE!,cu ACORD-ul mai-marilor,totusi,caci altfel nu inteleg cum de l-a „exmatriculat” pe diaconul Daniel -un om cuminte si muncitor,care a trudit la Cernica,mai mult de 16 ani,,la bucatarie ,la gradina si la Cazare,actualmente preotit,si exilat ,mai intii la Snagov ,la „trasnitul” staret Varahil(alta hahalera,Domnul ma ierte si sa-l ierte si pe el!),si dupa ce acesta(Varahil) i-a facut sederea pr Daniel,un chin si un vai,care VAI , l-a dus in pragul disperarii!!!… a fost mutat la Mrea Ianculesti-Prahova,si nimeni nu aude tinguirea bietului om…care tinguire e cunoscuta superiorilor}.
   Si exemplele pot continua…cu „pastori” care fac legea sau/si cu „justificari” si „motivatii”pt a decreta „legi”
   God bless you!

 2. Daca sar face un top cu 101 idiotenii … asta sigur ar fi una dintre ele

 3. ce prostie :))
  eu am fost de curand cu bicicleta acolo si nu am avut nicio problema :D

  • Probabil au dat si ei o cautare pe net, si au vazut ca oamenii reactioneaza:D

 4. aprox 65km de Bucuresti ??? Ce gluma …

 5. Dar de tarcurile facute de-a stinga si de-a dreapta drumeagului ce urca inspre lacas,si despre barierele pazite,ce-i de zis?Maxim asta,de cum a venit ,a intarcuit zona,a plantat camere video,inca de la poarta mare (intrarea din sosea),a surghiunit manahi cu vechime de peste 15 ani(a se vedea cazul monahului-actualmente preotit- Daniel,care a vietuit si slujit ,cu rivna si truda aici,lucrind la gradina si bucatarie si la CAZARE pelerini -acum e exilat la Mrea Ianculesti-Prahova,la staretu’ Benedict-),si,mai nou,aud ca l-a „scos” de la slujirea intru Hristos,trecindul pe „dreapta”,pe Soldatul lui Hristos, pr Timotei (cel care ,ani la rind ,a putut fi vazut la Racla Sf Calinic,Duminica de Duminica,miruind si binecuvintind pe toti cei care treceau prin fata Raclei,si mai apoi ,dupa sf Liturghie,precum si in alte zile,in afara Duminicii,avea un program de rugaciuni,staruitoare,spre folosul multor credinciosi.Auzi vorba la staretu’ Maxim:”ce ai ajuns ca Argatu’,de umbla lumea dupa tine!…
  Pai sigur ca alerga lumea,care-i cu scaun la cap ,dupa preoti induhovniciti.Parintele Timotei este unul dintre ei.Nu percepea taxe pentru rugaciune(personal ,ii duceam cite un mare buchet de flori si el le lua din mina mea si le punea la Sf Calinic,si daca-i duceam si sfintului un buchet si altul il dadeam pr Timotei,il lua si-l punea la Staretu’ Gheorghe,si abia daca oprea vreo banana sau vreo portocala pt el,sau vreo apa minerala),si sint convinsa ca aceasta interdictie i-a umplut sufletul de mihnire.El nu facea rugaciunile in chilia sa,ci in Biserica,in vazul si auzul tuturor.Multi eram si sintem cei care aveam si avem nevoie de sfat si rugaciune de la preoti harismatici,dar ,pe zi ce trece ,acestia se imputineaza,fie ca TREC la Domnu’,fie ca sint penalizati cu..arest la domiciliu(chilie).
  Staretu Maxim a adus mari „prejudicii” manastirii Cernica,si credinciosilor,insa atita timp cit face voia mai-marelui din Deal,e bine-cotat la „imparatie”,iar noi,credinciosii ,sintem ..prea mici pt un razboi atit de mare,si..uite-asa mai ingroasa unii ortodocsi ,mai slabi de inger,rindurie protestantilor,care stau la pinda…sa rapeasca oitele.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: