ganduri dileme raspunsuri

23/05/2009 la 22:59 | Publicat în zi de zi | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

Azi am descoperit, sa zic asa, niste „esente” pure ale vietii. Chiar daca sunt mai mult din exemplele altora, prinde bine la casa omului. Am inceput sa citesc carti despre self-help pe la sf . clasei a 12-a. O carte pe care o recomand – Napoleon Hill „De la idee  la bani”  ( in engleza”Think and Grow Rich” ). Cel mai important lucru l-am invatat, teoretic din carte- Gandurile Pot Deveni Lucruri, ceea ce e la stadiu de imaginatie, de inchipuire se poate transforma prin dorinta, perseverenta, vointa, in materie. Multi o sa zica despre dorinte ca vor multe, si multe ganduri nu s-au implinit; insa conteaza cat de intensa e dorinta, cat de mult ne dorim acest lucru.

Acelasi lucru l-am observat practic, in viata unui om, care nu e la fel de pregatit ca si Napoleon Hill, cred ca nu ii ajunge nici la unghia de la degetul mic. Dar, a invatat dpdv practic citatul de mai sus. Numele lui e Anton Duma, si da!, e roman:) povestea vietii lui o puteti gasi aici:   http://cicloturistroman.blogspot.com

Domnule Anton Duma, va transmit toate cele bune si sa aveti putere, sanatate si vointa de fier cum ati demonstrat ca aveti si acum!

There are people living in a dream’s world, others which are ancored in reality. But better than them, there are those that can transform the first in the second one. {Douglas H. Everett}”

Concluzia: nu iti trebuia cine stie ce facultate, sa fii doxa de scoala ca sa descoperi fericirea in viata, si aici ma refer, la ceea ce ne diferentiaza pe fiecare, ceea ce avem mai special in noi.

Citate exemplificatoare:

  • Horatiu despre sine:

„Sunt mulţi oameni care n-au pietre scumpe, marmură, fildeş, tablouri şi statuie din Tyrrhenia, bani şi veşminte colorate cu purpură, dar este şi unul care nici nu vrea să le aibă”

  • Socrate, la privirea unor obiecte de lux expuse la vanzare:

„Câte lucruri mai sunt, de care n-am eu trebuinţă!”

  • Arthur Schopenhauer despre fericire:

„Condiţia dintâi şi cea de căpetenie pentru fericirea vieţii noastre este ceea ce suntem, personalitatea; – fie numai fiindcă este statornică şi lucrează în toate împrejurările şi fiindcă nu este supusă sorţii[…] şi nu ni se poate răpi”

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.