Double Push

29/03/2009 la 14:57 | Publicat în roller_stuff | Lasă un comentariu
Etichete:

Imi aduc aminte de anul trecut…cam tot in zilele astea era prima data cand am vizitat Bucurestiul:) se intampla sa fie si targul de antichitati…foarte frumos..carti vechi, vederi, ceasuri mari cu pendul sau cu pasarici la ore fixe:)) (cucu)

In fine…unde vreau sa ajung e ca implinesc 1 an de cand sunt pe role de viteza:>(tot din buc le-am luat)…faza e ca abia dupa un an am invatat ce inseamna role de viteza. La inceput nu stiam de ce imi stau picioarele putin inclinate fata de pozitia normala cum era la cele de fitness; explicatia consta in pozitionarea diferita a frameului (sina)- e putin mai spre interior pt a se realiza un  double push cat mai eficient:

raptor

Avantajul principal al tehnicii este ca permite rollerului sa depuna efort si in timpul in care piciorul se „relaxa” in mod normal, iar de aici rezulta o acceleratie mult mai mare. De ex daca in mod normal pe o distanta de 40 m atingi viteza maxima, la double push efortul este mai intens si distanta pt atingerea pragului de viteza se scurteaza aproape de 2 ori.

Ca in toate sporturile trebuie exersat muult pana se ajunge la un double push perfect…recunosc ..inca mai am de invatat:)

ps: Nu incercati sa mergeti doar cu 2 roti/gheata. Asta am facut eu vineri:  la inceput e super, rolele sunt mult mai usoare, viteza se prinde mai usor…parca pluteam nu dadeam din picioare:) Principalul dezavantaj e tot la roti, se tocesc foarte repede deoarece toata presiunea corpului pica pe cele 2 care au mai ramas. M-am dat 2 zile cu cele 4 roti lipsa si vreau sa zic ca mi-a fost invatatura de minte…la una dintre roti a inceput sa se vada plasticul din mijloc:|. Acum asta e…omul din greseli invata…mi-ar placea sa invat din greselile altora..sa nu trebuiasca sa le repet si eu.

Mai multe detalii pe:  http://en.wikipedia.org/wiki/Double_push

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: